Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Corn Sugar - Dextrose
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Corn Sugar - Dextrose
bijeli kuhinjski secer (saharoza) je disaharid, sastoji se od vezanih molekula glukoze i fruktoze. dekstroza je monosaharid identican glukozi i sastoji se od samo jedne molekule. kvasac jednako uspjesno preradjuje i jedan i drugi, ali mu za glukozu treba malo vise vremena jer mu je teze metabolizirati te dvije spojene molekule, nego samo jednu molekulu u dekstrozi. u tom naporu da razbije te dvije molekule iz kuhinjskog secera pa ih metabolizira, teoretski, moze doci do stvaranja vise nepozeljnih okusa, nego u slucaju dekstroze koja je najjednostavniji secer i kasac ga bez problema preradjuje. sto se mene tice, ja sam samo primjetio da se sa dekstrozom piva nesto brze karboniziraju, ali neku znacajnu razliku u okusu nikad nisam primjetio. koji god da izaberes neces pogrijesiti, samo pazi na kolicine.

edit: a sad vidim da hoces da secerom pojacavas alkohol u pivu. ja sam mislio da radis karbonizaciju. odmah da ti kazem, nemoj to raditi ni slucajno osim ako nije bas u svrhu isusivanja piva. razocarat ces se kako ce to izgledati ako pretjeras preko 10%.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
Corn Sugar - Dextrose - by tomomoto - 27.12.2015, 09:00
RE: Corn Sugar - Dextrose - by pivska mušica - 27.12.2015, 09:29
RE: Corn Sugar - Dextrose - by tomomoto - 27.12.2015, 09:52
RE: Corn Sugar - Dextrose - by pivska mušica - 27.12.2015, 10:02
RE: Corn Sugar - Dextrose - by tomomoto - 27.12.2015, 10:23
RE: Corn Sugar - Dextrose - by tomomoto - 28.12.2015, 12:06
RE: Corn Sugar - Dextrose - by pivska mušica - 28.12.2015, 12:30
RE: Corn Sugar - Dextrose - by tomomoto - 28.12.2015, 09:39

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools