Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Gaziranje pomocu nezavrsene fermentacije
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 391
Joined: Sep 2014
Reputation: 2 Location: Banja Luka
Gaziranje pomocu nezavrsene fermentacije
Malo nezgrapan naslov, ali nadam se da me razumijete.
Kad smo skoro bili u posjeti Medvedgrad pivari pitao sam tehnologa kako rade gaziranje i rekao je da rade krauzeningom i tako sto prate tok fermentacije i u odredjenom trenutku, u zavisnosti od zeljenog nivoa gaziranosti, primarnu fermentaciju prekinu i flasiraju tako da se ona nastavi u flasama i na taj nacin dobiju zeljeni nivo CO2.

Mene interesuje da li je neko ovde to radio?
Ako jeste, kada prekidate fermentaciju, tj. koja gustina bude u trenutku flasiranja?
Tipa, ako je OG 1.050, da li onda flasirate kad padne na 1.020 ili slicno?

Znam da ovako malo rizikujem da dobijem rucne bombe, ali volio bih da probam.
Find Odgovori



Messages In This Thread
Gaziranje pomocu nezavrsene fermentacije - by galabl - 28.12.2015, 12:39

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools