branko20
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 106
Joined: May 2013
Reputation:
1
Location:
|
RE: Pranje komercijalnih kegova
Pozdrav,
kiselost kod piva u kegovima nije drastična ali ju želim eliminisati .Infekcija nije uzrok prije je uzrok CO2 koji u manjim količinama sa vodom daje ugljičnu ili karbonatnu kiselinu (CO2+H2O=H2CO3)koja je slaba kiselina, nije štetna i koristi se između ostalog za proizvodnju gaziranih pića gdje daje kiselost a proizvodi ju CO2 .I gazirane vode dobivaju tu kiselost.Komercijalni pivari dodaju razne aditive da se kiseline neutrališu.Komercijalna piva imaju Ph 4,1-4,9 a kegirana sa CO2 veći.Isto pivo flaširano nema tu kiselost a dobije pri kegiranju.Vjerojatno se još povećava poslije karbonizacije ako je u toćioniku visok pritisak.
|
|
|