branko20
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 106
Joined: May 2013
Reputation:
1
Location:
|
RE: Pranje komercijalnih kegova
Pozdrav,
Kiselost u pivu nije drastična,ona je oko 4,1-4,2 Ph(nije od zaraze). Problem je u tome što se kegirano pivo pije relativno mlado a u flašama poslije 21 dan i više kemija odradi svoje i ona se dosta gubi.Ne stoji đaba pravili da većina piva stajanjem dobije na kvaliteti.Moja su iskustva da kegirano nema kvalitetu flaširanog.Neki to sakriju agresivnim hmeljenjem ili gorčinom, ipak su to mlada piva.Neki stilovi su zahvalniji za kegiranje od drugih,prema onome što sam ja probao i isprobao.Pozivam i druge kolege da se uključe sa svojim iskustvima na ovu temu.Ja ne težim da napravim pivo,hoću da to bude kvalitetno pivo.Već sam duže vrijeme na ovom hobiju i dosta sam ove škole prošao(svemu je kriva "MUŠICA") Sad pokušavam dobiti kvalitetu kod kegiranja.
|
|
|