danny_boy
1.100 OG, 10% ABV
Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation:
9
Location: Sarajevo
|
RE: Pranje komercijalnih kegova
(09.01.2016, 10:08 )stane2006 Wrote: Moje iskustvo najviše stečeno konzumiranjem je slijedeće:
Kod nas na druženjima je većinom flaširano pivo, dok je u HR većinom kegirano i mogu reći da me od flaširanog nikada nije zabolila glava ali od kegiranog jest, kažu da bi se kod kegiranja trebao koristiti prehrambeni Co2 (iskreno nemam pojma koja bi bila razlika) ali možda upravo to pravi razliku u kvaliteti, što se mene tiče ja sam za flaširanje. Evo da podijelim i ja svoje iskustvo.
CO2 koji koristim je prehrambeni, i cist je 99.99%. Mene je itekako boljela glava od flasiranih piva, od kegiranih se i ne mogu nesto sjetiti da jeste. Po meni, ako se ispostuje proces, sanitacija, ph i temperatura ukomljavanja te fermentacije nema sanse da glava zaboli, pa bilo pivo iz kega ili boce.
|
|
|