Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Weihenstephan Weizen kvasac
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 391
Joined: Sep 2014
Reputation: 2 Location: Banja Luka
RE: Weihenstephan Weizen kvasac
Jos uvijek nisam prilagodjavao vodu niti vodio racuna o pH vrijednostima pretpostavljajuci, prema sastavu vode, da je bar u slucaju jecma pH uvijek u granicama dozvoljenog. Ovde je mozda pobjeglo.
Fermentacija je bila konstantna, s tim da, posto koristim zamrzivac kao komoru + STC, STC kad se upali i radi uvijek malo vise obori temperaturu. Npr. ako je zadato 18C, dozvoljena tolerancija je do 18.5C i onda se pali. Ugasi se na 18C, medjutim zidovi zamrzivaca nastavljaju da hlade i kad se on ugasio (jer logicno ne mogu momentalno da prestanu da zrace hladnocu) i onda temperatura padne i na 16.7 - 17C. Mozda je i to uticalo.
Definitivno sam imao gresaka kod ukomljavanja i svjestan sam ih, ali eto, u frizideru imam tri i po doze kvasca opranog pa cu imati fore da brusim formu.
Find Odgovori



Messages In This Thread
Weihenstephan Weizen kvasac - by galabl - 18.02.2016, 10:56
RE: Weihenstephan Weizen kvasac - by gajba - 18.02.2016, 11:13
RE: Weihenstephan Weizen kvasac - by galabl - 18.02.2016, 11:47
RE: Weihenstephan Weizen kvasac - by galabl - 19.02.2016, 08:03
RE: Weihenstephan Weizen kvasac - by gajba - 19.02.2016, 08:58

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools