MacKenzie
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 3
Joined: Feb 2013
Reputation:
0
Location:
|
RE: Ukratko o medovini
(19.11.2012, 01:14 )pivska mušica Wrote: Evo recept za medovinu sa moje slike:
Za 5 litara (OG 1.133, FG 1.033):
- 2,5 kg meda od bagrema - dobro pazite da bude stvarno pravi med
- kora od dvije velike narandže
- šaka grožđica
- jedan štapić cimeta
- 2 karanfilčića
- vinski kvasac Lalvin Bourgovin RC212
primarna fermentacija najmanje 2 mjeseca, nakon toga pretakanje i bistrenje još 2 mjeseca, a onda flaširanje i odležavanje u bocama još najmanje 12 mjeseci.
Pozdrav!
Jako mi se dopada ovaj recept za pravljenje medovine... pogotovo ovi detalji kora naradže, šaka grožđica, cimet, karanfilčić.... mmmm bogastvo aroma!
Pošto i sam planiram da napravim svoju prvu medovinu, da li bi ti bio problem da napišeš proceduru pravljenja. Tj. koliko vode gdje sipam s čim miješam, na kojoj temperaturi kuvam, skidam pjenu, kadstavljam kvasac, koliko najkraće držim prije degustacije itd itd...
Na internetu postoji mnoštvo receptura i načina pripreme, ali tvoja fotka medovine je pobjedila! savršeno! haha
|
|
|