Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Karbonizacija medom - načini i iskustva
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 391
Joined: Sep 2014
Reputation: 2 Location: Banja Luka
Karbonizacija medom - načini i iskustva
Otvaram ovu temu sa željom da dijelimo iskustva vezano za karboniziranje medom prilikom flaširanja jer mi se čini da dosta ljudi to radi različito pa da vidimo rezultate tih različitih metoda.

Ja sam juče karbonizirao medom po prvi put i to ovako:

Koristio sam med od vrijeska a pivo je gruit po mišicinom receptu.
Prokuvao sam 2.5 dcl vode i ostavio par minuta da se malo ohladi. Onda sam dodao med (7.3g/l) i razmutio u toj vodi. Ostavio sam da se dalje hladi i onda usuo u bottling bucket pa pretočio pivo, a ostalo znate već.
Dakle isti princip kao i kod dodavanja meda kod kuvanja sladovine.
Kako vi to radite?
Ostane li išta arome meda na kraju ako ga prokuvate 5-10 min sa ovom vodom?
Jeste li imali infekcija i problema kada niste kuvali med ili dodavali ga u vrelu vodu?
Find Odgovori



Messages In This Thread
Karbonizacija medom - načini i iskustva - by galabl - 07.03.2016, 10:03

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools