Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Karbonizacija medom - načini i iskustva
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 391
Joined: Sep 2014
Reputation: 2 Location: Banja Luka
RE: Karbonizacija medom - načini i iskustva
(08.03.2016, 03:42 )pivska mušica Wrote: ako nemas refraktometar, jednostavno napravis otopinu meda u vodi 1/10 ili 1/20, izmjeris u toj otopini hidrometrom koliko imas g/l i pomnozis sa faktorom s kojim si razrijedio med.

Ako sam dobro shvatio to bi izgledalo ovako:

Uzmimo da sam pomiješao med i vodu u odnosu od 1:10. Izmjerio sam hidrometrom recimo 1.015. Količinu šećera po litri rastvora dobijam ovako 15/4=3.75 P (Plato) ili 37.5 g/l.
To množim sa faktorom 10 i dobijam 37.5*10=375 g
Znači da u količini meda koju sam rastvorio imam 375 grama šećera.

Je l' to to?
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Karbonizacija medom - načini i iskustva - by galabl - 09.03.2016, 09:42

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools