Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Otvorena fermentacija
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,510
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Sarajevo
RE: Otvorena fermentacija
Na BYO sam našao lijep članak o fermentaciji.
http://byo.com/stories/issue/item/631-fe...techniques

Po ovoj klasifikaciji (mada on nije vidio naše kace za kupus pa je to izostavio), kućni pivari koji koriste kacu za kupus, ustvari rad otvorenu fermentaciju. Jer kaca ne dihtuje potpuno poput posude sa vrenjačom.
Find Odgovori



Messages In This Thread
Otvorena fermentacija - by AleksandarV - 29.01.2014, 09:16
RE: Otvorena fermentacija - by pivska mušica - 30.01.2014, 08:42
RE: Otvorena fermentacija - by AleksandarV - 30.01.2014, 10:42
RE: Otvorena fermentacija - by AleksandarV - 12.03.2016, 12:55

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools