RE: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode!
This post was last modified: 25.03.2016, 08:51 by danny_boy.
Evo nove verzije (koga zanima može probati)...neću je objavljivati na web sajtu dok ne dopunim sa svim, i ne napravim kvalitetan tutorijal.
Za one što imaju problema sa pdf izvještajem:
Nisam još uvijek implementirao novi izvještaj ali sam dodao "exceptions" tako da u slučaju da nekome ne mogne generisati pdf fajl pojaviće se informacija o tipu greške. Napomena, automatski pdf izvještaj se kreira u direktoriju gdje je instaliran program. Ukoliko pdf viewer nije instaliran na računaru, neće moći automatski pokreniti fajl. Onda treba otići u direktori i ručno pokrenuti.
LINK:
https://www.dropbox.com/sh/2f3se0vfyj3ts...uMtOa?dl=0
DOPUNA:
Nije potrebna deinstalacija prethodne verzije, napravio sam da će se pri instalaciji pregaziti stara i sve novo instalirati.
Napravio sam neke korekcije u smislu da bi sada trebalo da radi na svim operativnim programima i bez administrativnih ovlasti. Znali su me stranci kontaktirati sa primjedbom da ne mogu otvoriti bazu jer im program ne da, rješenje je bilo da kliknu desnim klikom i pokrenu kao administrator. Danas sam testirao pokretanje na nekih 4-5 računara od win7,win8 i win10 i uvijek je sve radilo kako treba.
Malo sam presložio i formu izvještaja, mislim da je sada preglednije.