Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode!
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
RE: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode!
This post was last modified: 24.04.2016, 12:39 by danny_boy.
@MadMug

Iz izvjestaja je sve jasno Smile, a tako si i ti pretpostavio u svojim pitanjima br. 1 i 2. S obzirom da se cesmovace cesto klorisu potrebno je da je mislim dan prije natocis i pustis da odstoji (mozda cak i prije). Postoji i opcija sa prokuhavanjem takve vode da se klor eliminise. Proguglaj malo pa vidi. Mlijecnu kiselinu dodaj prema Musicinom savjetu i sve super.

Sretno sa kuhanjem!

(24.04.2016, 12:01 )MadMug Wrote:
(24.04.2016, 11:07 )danny_boy Wrote: Morao bih vidjeti izvjestaj da skontam kako si sta podesio. Jer se zasebno podesavaju vode za mash/sparge. Mozes okaciti na post pdf izvjestaj.

Savjet, dodaj rucno jos malo mlijecne kiseline tako da ph bude oko 5.3. Podesicu to u kalkulatoru da sam racuna, sada on nadje minimalnu potrebnu kolicinu da PH bude ispod 5.6.

Stavio sam pdf izvještaj u post.

Kad ubacim 6 ml mliječne kiseline spusti mi Ph na 5:28
Kad treba staviti mliječnu kiselinu, je li u kominu kad i ostalu kemiju??
Podesi ti da bude oko 5.4, znaci dodaj oko 6ml mlijecne kiseline. U tom slucaju ce ti pri ukomljavanju (uz bilo kakva odstupanja) sa 99.99% sigurnosti kiselost biti izmedju 5.2 i 5.6.
WWW Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode! - by danny_boy - 24.04.2016, 12:30

Forum Jump:


Users browsing this thread: 26 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools