Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva?
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva?
Jednostavno ne mogu a da ne komentiram neke stvari vezane za ovu temu.
Naime na ovakav komentar me je najviše naterala degustacija na zadnjem druženju na Buni, odnosno da budem jasniji degustacija u Mostaru, Shanklys Pub.
Craft kao Craft je po meni u povojima bar kod nas i prije ili poslije kod nas u BiH će morati doći do selekcije a i na globalnoj razini iz razloga što su kraft pive kao takve pa čak i one lošije opet puno bolje od komercijalnih lagera, ali se mora reći da i Crafta zaista ima svakakvog i po zaista nerealnim cijenama (ne ulazim u to koliko je nerealan u cijeni bio onaj koji je skuhao pivo ili onaj koji je to pivo meni kao krajnjem pivopiji prodao) u odnosu na kvalitetu piva.
E sad da se vratim degustaciji u Shanklys Pub-u, prvo od dva piva koja sam probao je Fakin IPA, po meni je u mirisu i okusu više malo jača korektna APA nego IPA ali u aftertasteu je baš dugotrajno neugodna gorčina koja kvari sve ono što je dobro u pivi, cijena je čini mi se 6km 0,33 litre (da li je do gazde Puba ili do Medvedgrada ili do troškova koječega, nemam pojma ali je cijena u odnosu na kvalitetu previsoka, 4km bi bilo koliko toliko korektno sve preko je nerealno visoka cijena).
Recimo Bevogova Kramah IPA ili Pozoj je čini mi se 4km u Zagrebu, jeftinije a po meni neusporedivo bolje IPA od Fakina.

Najveće razočaranje sam doživio degustacijom Kabinetove APA Citre koja košta za naše uvjete astronomskih 7km 0,33, iskreno jedino što je dobro u pivu je tijelo, miris nema veze sa citrom, okus ništa, jako puno taloga što i nije bitno ali se uklapa u ukupan dojam "lošeg" Craft piva koje sa odnosom cijene i kvalitete definitivno neće imati prolaz na tržištu koje će u narednom periodu i u BiH rasti, samo se nadam da neće rasti pivama koje su slične komercijali a cijenom daleko skuplje.
Zis-ova, brkina ili lovac APA po meni daleko bolje pive...

PS: Zaista mi nije namjera popljuvati Kabinet, Medvegrad ili Shanklys ali sam zaista razočaran odnosom cijene i kvalitete, prvog posebno drugog pivaAngry, daleko bolje APA i IPA sam probao na druženjima kućnih pivara.
Find Odgovori

Messages In This Thread
RE: Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva? - by Stane - 15.07.2016, 08:47

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools