Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva?
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

RE: Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva?
Pa ugostitelji na Balkanu imaju malo drugačije poglede na gosta, te sam posao. Crafta nema u mnogim kafanama jer craft ne dijeli džabne suncobrane ili frižidere. Ukratko, gazdu nije briga ako mu stalni gosti žele bolju ponudu, ako njemu to nije isplativo.

Druga stvar su same cijene, koje su apsolutno bezobrazne za bh. standard. Zadnji put kad sam bio u Zenici, pio sam Oldbridž. Boca je bila 6 maraka, a piva servirana na 2 stepena u čaši za viski. Kaže malo mu se frižider pokvario i "ajd bogati, panešpiti toplu jebo ga ti".

U Švedskoj je recimo prosječni craft u prodavnicama 3 evra. Zajebaniji primjerci su preko 5 evra. U kafanama je craft od 6 do 10 evra, ovisno o primjerku. Prosječna plata je 2500 evra, pa ga te cijene ispadnu normalne.

U BiH je prosječna plata 500 maraka (ako isključimo Sarajevo). Ispada da je craft onda samo za budžetske korisnike i ukratko za ljude koji imaju dosta novca. Dakle snobizam. To nije ideja tog pokreta jebiga. Craft nije i ne može da bude samo za visoku srednju klasu.
Find Odgovori

Messages In This Thread
RE: Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva? - by Rodney - 16.07.2016, 12:57

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools