Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva?
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva?
Cijena je opravdana sve dok ima neko ko je spreman da plati. Polako, mislim da ce sve to uci u ravnotezu jer kod nas je ovo tek pocetak. Dosta ugostitelja lovi u mutnom jos uvijek - moze im se jer konkurencije za craft ili nema ili je jako slaba. Potraznja za craftom se mora povecati, to ce dovesti do veceg takmicenja medju ugostiteljima, pa i smanjenja cijene. Eto Bojan je naveo primjer Tolkiensa i RoDo-a.

A opet, kad je craft pivo u pitanju vrijednosni rang ima jako veliku skalu po kojoj ta cijena moze klizati, jer svima je jasno da ima craft piva koja moraju biti skuplja zbog vecih troskova proizvodnje.

Ono sto je zanimljivo s poplavom craft pivara je da craft piva ponekad mogu razocarati vise nego bilo koje drugo pivo. Na primjer, male pivare nazovu pivo RIS ili DIPA, udare cijenu koja je OK za normalan RIS ili DIPA, ali ta piva nisu ni blizu tih stilova. To su piva koja kupis jednom, zajebes se i ok, zivot ide dalje.

Problem s tim je sto nove musterije koje tek probavaju craft misle da je to to i razocaraju se, sto mi strasno ide na zivce. Takodjer, ne bih imenovao, ali dosta ljudi odavde iz PL, kao i nekih prijatelja civila iz BiH sam poslao u jedan sarajevski pub i preporucio njihovo pivo nadajuci se da su savladali proizvodne tehnike, a ljudi se razocarali maksimalno. Vele, bolja su piva pili u HS pivnici. Znaci jebi ga, takvi projekti ne idu u korist popularizacije crafta, nego u kontru. Ljudi pomisle da je to taj craft o kojem se prica i kazu nije to za mene. To mi smeta jer ako nisi u stanju ponuditi proizvod koji zadovoljava standarde, onda brate probaj nesto drugo, nemam pojma, ima i drugih biznisa u kojima se mozes oprobati, a ne sjebavati trziste koje je svakako u povoju.

I znam da ce zvucati pateticno, ali nema craft pivare bez ljubavi prema pivarstvu i pivu. Cim je to samo dobra poslovna ideja i prilika za brzu zaradu - nista od toga. Tako nekako ja razmisljam.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori

Messages In This Thread
RE: Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva? - by pivska mušica - 17.07.2016, 09:14

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools