Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Par kratkih pitanja...za iskusnjare :)
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 520
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Đakovo, Hrvatska
RE: Par kratkih pitanja...za iskusnjare :)
This post was last modified: 01.03.2013, 03:42 by Sile.
slike nemam,nažalost,ali nije sporan sistem, vjerojatno je do mene,a slad nije presitno mljeven, doduše nekako u prosjeku. nego zanima me iskoristivost slada, odnosno pretvaranje škroba u šećere što je više moguće. da li bi to dobio dm vrećom, rasporedivši slad u nju ili više njih pa nalijevam vodu ili bi pak nešto izgubio time? konkretno ovo, pošto, po vokaciji slad treba biti raspoređen po koritu,a sad u vreći on bi teško bio 'slobodan' kao u koritu pa me zanima kakav bi utjecaj imalo na iskoristivost sa sistemom vreći ili to nema veze. dakako, pretpostavljam da bi više curilo kroz pipu,ali što je s druge strane mana toga?

još jedna stvar, pošto radim samo infuzijski postupak i dolijevam vodu na 72C dakle dio enzima se uopće ne može pokrenuti ka razgradnji škroba u šećere pa manja iskoristivost slada na više kg slada niti me ne čudi, međutim, da li zbilja procesom infuzije koji konkretno ja radim, dolazi do preskakanja faze proteaze i amilaze? one su bitne za neke okuse i kvalitete piva.
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Par kratkih pitanja...za iskusnjare :) - by Sile - 01.03.2013, 03:40

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools