ha11oga11o
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 28
Joined: Apr 2016
Reputation:
1
Location: Mostar, BiH
|
RE: Trajanje odlezavanja u fermentoru
This post was last modified: 23.01.2017, 08:46 by ha11oga11o.
(22.01.2017, 06:57 )danny_boy Wrote: (22.01.2017, 06:29 )ringostar19 Wrote: Oh shit, u primeru je. Nista, vidjecemo kakvo ce biti pa javim. Mada na autolizu sam zaboravio. Kreten, ode pivo :-( . Hvala u svako slucaju i javim.
Zaboravio sam javiti da je Safale US 05. Ako ista znaci. Jedini nacin da se ocijeni u kakvom je stanju pivo jeste da se proba uzorak. Nema druge nego da to napravis, a onda ce ti biti sve jasno. Ukoliko ti je ok flasiraj. Tip kvasca nije od znacaja.
Meni je ostalo 33 dana u primaru. Uzorak probao - odvratno, sekund da ga bacim. Bolja polovina me nagovori da ga flasiram, i gle... od nestrpeljivosti sam ga probao odmah poslije 4 dana i pivo super.
Cisto kazem, moje iskustvo - ne prolivati na "uzorak" ukus, moze biti odvratan (meni je cak licilo na kiselo). Flasiraj, kad si vec sve spremio. Moze biti da ce biti dobro.... BTW, ovo moje "pokvareno" ispade do sada naj bolje.
Pivili
|
|
|