Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nabava sirovina - plan
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Nabava sirovina - plan
ja bih rado kupovao tekuće kvasce, ali s njima je problem jer kratko traju i jako su osjetljivi, tko da bi od dobavljača morali insistirati na što friškijim datumima proizvodnje. ako bi to uspjeli, to bi bilo super. automatski možete otpisati nabavku tekućih kvasaca koji već postoje u suhoj formi, a ove ostale bi bilo super nabavljati ovdje. računaj da jedna vrećica tekućeg wyeast smack packa košta sa poštarinom otprilike cca. 28 KM iz engleske, što je nama najjeftinija opcija. Ja sam dakle spreman plaćati i više od toga za jednu kesicu, jer ću je od vas imati u roku od dva dana, a od engleza je dobijem tek za 7-10 dana. što se tiče suhih kvasaca, kontaktirajte brauwerkstatt i možda da napravite neku zalihu ovih njegovih suhih kvasaca kao što su colonia, german ale, maitre brasseur i slično, oni imaju dosta dug rok upotrebe i nisu tako osjetljivi kao tekući. US-05 je uvijek opcija isto, kao i svi fermentisovi kvasci....

samo računaj i na to da većina ljudi ispire tekuće kvasce nakon kuhanja i čuva ih za naredne ture, također, ljudi množe i razmjenjuju kvasce međusobno, tako da ja tu ne bi vidio neku posebnu ekonomsku računicu kad bi se ja time bavio jer nas jednostavno premalo ima. čak i hopandgrape koji su stvarno giganti imaju pravilo da dosta tih tekućih kvasaca ide na prednarudžbu, pa onda oni posebno naručuju od dobavljača svaki put.

što se hmeljeva tiče, rado bih kupovao amarillo po normalnoj cijeni, mada bih volio probati i neke egzotičnije hmeljeve, posebno ove nove novozelandske sorte koje su u zadnje vrijeme jako popularne. mislim, ja ću ih svakako kupovati jer mi je to u planu, pa kad bih mogao ovdje kupiti to bi bilo još bolje.....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori

Messages In This Thread
Nabava sirovina - plan - by edomesih - 29.03.2013, 04:19
RE: Nabava sirovina - plan - by djulba - 29.03.2013, 05:04
RE: Nabava sirovina - plan - by zis - 29.03.2013, 05:38
RE: Nabava sirovina - plan - by pivska mušica - 29.03.2013, 06:27
RE: Nabava sirovina - plan - by Silva86 - 29.03.2013, 06:58
RE: Nabava sirovina - plan - by gajba - 30.03.2013, 09:33
RE: Nabava sirovina - plan - by edomesih - 16.05.2013, 09:50
RE: Nabava sirovina - plan - by ale ale - 17.05.2013, 09:43
RE: Nabava sirovina - plan - by mange_tout! - 16.05.2013, 03:13
Re: Nabava sirovina - plan - by elektropionir - 16.05.2013, 05:17
RE: Nabava sirovina - plan - by pivska mušica - 16.05.2013, 06:05

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools