Fagger
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 6
Joined: Mar 2017
Reputation:
0
Location: Čapljina
|
RE: Što radim krivo??
This post was last modified: 07.06.2017, 06:36 by Fagger.
(07.06.2017, 05:41 )AleksandarV Wrote: kakvi su ti bili uslovi fermentacije? Temperatura, na šta vuče to ljepilo? Ima li još kakav miris?
Temperatura mi je uglavnom bila oko 22-23°C, a kako su dani bili sve topliji najvjerojatnije je da je temperatura piva u fermentaciji bila sve veća, ne drastično ali opet sigurno da je to utjecalo na taj neobični miris i okus. Morat cu sada improvizirati mjesto gdje cu čuvati pivo tokom fermentacija..
(07.06.2017, 06:11 )pivska mušica Wrote: A na koje ljepilo, drvofix ili sintelan? To ti nema veze sa sladom. To ti je isključivo negdje greška u procesu, najvjerovatnije u fermentaciji kao što je Aco napisao. Previsoka temp fermentacije może to uzrokovati, ali i mnoge druge stvari. Jesi li išta drugo mijenjao u sastojcima ili procesima u odnosu na prethodna piva?
Drvofix Da, to mi je bilo nelogično da je od slada sve to, od temperature je garant. Nisam ništa mijenjao, sve isto kao i prethodnih 4-5 kuhanja. Zasada radim BIAB metodom, nisam imao takvih velikih problema, osim što mi OG i FG znaju biti dosta mali. Pokušavam svladati te neke softwere, ali malo me engleski zafrkava, pogotovo neke stručne riječi, skraćenice i pojmovi.
|
|
|