adisrebrenik
1.040 OG, 3,92% ABV
Posts: 241
Joined: Sep 2014
Reputation:
1
Location: bosna
|
RE: Što radim krivo??
(07.06.2017, 07:58 )Fagger Wrote: (07.06.2017, 06:44 )AleksandarV Wrote: Sada sam pomirisao ljepilo za drvo. Na sirće vuče. Moguće acetobacter. Bakterijska infekcija.
Pripazi na higijenu. Da li ima još koji miris i ukus? Pa bi to još moglo da pomogne.
Vrlo moguće, kada sam otvarao fermentor na obruču poklopca, tj. onim zavojima je bilo nakupina kao plijesan, sive i zelene boje. Pretpostavljam da je to sto nisam osušio fermentator oko obruča poslije pranja, a i vjerojatno je da Star San-om nisam taj dio dezinficirao.
Pa nisam nista vise primjetio u okusu sto se stranih okusa tiče, osim što arome hmelja skoro nikako nisam osjetio. ako si plijesan vidio golim okom to je onda vec dobro razvijena kolonija koja je dobar dio spora bacila i u pivo,,
fermentator i sve sto koristis praktikuj prati hladna voda, topla voda i onda vizuelni pregled da li je sve cisto pa star san (isto i kad se naspe wort i zatvori fermentator ponovi sa vanjske strane-i najvise oko poklopca).
|
|
|