Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


C02 u sekundarnom fermentoru
pivopija87 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 43
Joined: Mar 2017
Reputation: 0 Location: Brčko
RE: C02 u sekundarnom fermentoru
(10.09.2017, 07:04 )spajder76 Wrote: Mi(homebreweri) ne mozemo nikako da isfiltriramo da ne ostane ni malo kvasca.Znaci uvijek je u soluciju dovoljno kvasca da proradi.E sad, mozda kod ukomljavanja(zavisi od temperature ukomljavanja) su ti ostali svi fermentabilni seceri pa one vrijednosti iz recepta(softwera) nisu mjerodavne.Meni uglavnom ode FG do 1006 a po receptu je 1012-1014

Hvala na odgovoru, to mi zvuči kao najlogičnije objašnjenje, da je stvarni FG je niži nego u receptu. Ukomljavao sam Full body, na 68.9 stepeni.

Koliko obično dozirate starog kvasca (ispranog) na količine sladovine od 25 ili 45 l?
Prvi put sam koristio Mr. Malty yeast calculator ali kako što tačnije procjeniti koncentraciju živih ćelija i procenat kvasca u slurry-ju?
Find Odgovori



Messages In This Thread
C02 u sekundarnom fermentoru - by pivopija87 - 10.09.2017, 06:06
RE: C02 u sekundarnom fermentoru - by spageti - 10.09.2017, 06:11
RE: C02 u sekundarnom fermentoru - by pivopija87 - 11.09.2017, 11:11

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools