RE: Električki biab u pvc kanti
Ova pjesma ili post vise, bila je namjenjena tebi i nije usko vezana,iako je,uz samu plasticnu kantu sa grijacem.
Inace, i krava mukne kada ude u stalu.Lijepo se predstaviti kada ulazis nekome u kucu?
Nemoj ovo shvatiti kao ribanje i ribarsko prigovaranje,nije mi naum niti namjera uciti nekoga pameti,jer i sam sam relativno nov/mlad u ovom sportu/hobiju.
Da si si kojim slucajem,nakon registracije,dao dovoljno vremena i proletio ovim divnim forumom,vidio bi na cemu ovi predivni ljudi kuhaju i kakvu opremu/sisteme koriste.Vjeruj mi na rijec,daleko su od plasticnih kanata.
Sto se same kante tice,neznam...stvarno neznam.
Da kojim slucajem valja,u temi oprema bila bi na prvom mjestu i svaki forumas bi imao barem dvije!Ne zelim ulaziti u koje otorovne spojeve razliciti tipovi plastike prilikom zagrijavanja ispustaju.A o samom rukovanju,ciscenju,pranju jos manje.
Kada kupujem/radim nesto gledam kolika je trajnost samog proizvoda i po meni plasticnoj kanti sa grijacem nema mjesta u nasem hobiju,pogotovo ne na duge staze.Ako je kupujes/izradujes zbog ustede,nisi nista ustedio.
Kazem,relativno sam mlad sto se hobija tice.U cca 10 mjeseci kupio sam:
Inox lonac 50L - 400kn
3x plasticni fermentator 30+L- 200kn
Plasticni fermentator 60L - 160kn
Piknik hladnjak+ sve za preradu - 180kn
Sifon- 65kn
15m bakrene cijevi od 3/8 za chiller - 200kn,skupo mi bilo od 1/2 pa poslje pozalio
Mlin - 600
Boca co2 - 600kn
Manometar - 200kn
2xkeg - 400
Termometar-60kn
hidrometar-60kn
Refraktometar- 100kn
Stap za punjenje - 20kn
Cepiplica - 60kn
Lopatica za mjesanje - 10kn
razne cijevi,brage,brtve,dijelovi,postarina- 200/300/400kn
Nabrojao sam ono sto mi je palo na pamet a i cijene su sta jesu,ima toga jos,tako da ulaganje u inox lonac na koji ces ugraditi grijac mi ne djeluje toliko skupo kako izgleda.
Do ovog stoljeca ljudi su koracali mjesecom,odlazili u svemir,cjepali atome,vidjeli higgsov bozon... da, u ovom stoljecu je sve moguce,osim varenja bukovom elektrodom.