Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Paracelsus Zwickl i Maredsous
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Paracelsus Zwickl i Maredsous
Probao sam večeras ova dva piva, pa da pokušam reći par riječi.

Paracelsus Zwickl je bio totalno zanimljivo pivo. Već sam rekao da sam dugo planirao da probam ovo i još jednom hvala @ale ale. Jako, jako kvasasto, odnosno yeasty. Puno kvasca na dnu boce, jako zamućeno pivo. Totalno je pitko i 'mekano' na nepcu. Ima tu notu tijesta, na pekarski kvasac se osjeti, ali nimalo neugodno, nego baš zanimljivo. Totalno neuobičajeno za lager piva, jer izgledom podsjeća na weizene, ali je okus i miris potpuno različit, odnosno dosta neutralniji i bez banane. Nakon točenja u čaši su se vidjele baš nakupine i komadići kvasca. Okus podsjeća na tek ispečena peciva. Jako mi se svidjelo ovo pivo jer predstavlja neuobičajen stil. Sigurno ću pokušati da ovo opet nabavim. Doza B vitamina osigurana za naredni mjesec Big Grin

[Image: Lw92vqI.jpg]

Što se Maredsousa tiče, ovo pivo sam pio više puta ii radi se o poprilično poznatom pivu. Radi se o belgijskom abbey tripelu sa 10% alkohola u volumenu. Pivo je bakarne boje, solidne pjene. Ima vinski karakter, dosta je slatkasto i spicey od belgijskog kvasca a ima jako ugodan i dug sladni aftertaste. Dosta alkohola se osjeti, ali nije neugodno. Zadnji put kad sam pio ovo pivo bilo je točeno i mislim da je ova flaširana varijanta s kvascem daleko bolja. Sve zajedno, jako dobro pivo u kojem sam stvarno opet uživao. Zivjeli

[Image: Sn5rhl2.jpg]
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori

Messages In This Thread
Paracelsus Zwickl i Maredsous - by pivska mušica - 12.04.2013, 10:30
RE: Paracelsus Zwickl i Maredsous - by ale ale - 13.04.2013, 07:46
RE: Paracelsus Zwickl i Maredsous - by ale ale - 15.04.2013, 10:05

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools