goramljak
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 31
Joined: Sep 2017
Reputation:
0
Location: Vitez
|
RE: Sweet Stout & IPA
(31.12.2017, 09:13 )mange_tout! Wrote: obavezno rehidriranje. sigurno propadne 50% stanica ako se ne rehidrira kvasac. i u običnu vodu.
da se razumijemo, dobit češ pivo i bez rehidracije, ali pivo sa zdravom fermentacijom je puno bolje od onoga koje je imalo lošiju fermentaciju. od mogućeg underpitchinga, pa čak može i da stane fermentacija. uglavnom, bolje je da se rehidrira kvasac.
Spustio sam na 20 kada sam hladio. Naime ne radi se velikoj količini pive točnije 8 litara. Išao sam čisto da probam ovaj stil piva. Tako da sam tu na kraju lupio cijelu vrećicu kvasca iako znam da nisam morao cijelu.
Prvu pivu sam na sličan način napravio dok kod druge već sam dehidrirao i odmah je kvasac krenuo raditi. Mene brine sad koliko ovaj kvasac može podnijeti promjene temperature? Nadam se da to neće biti veliki problem jer ne uspijevam ga održati na 21 kako piše po receptu. Već varira s vremena na vrijeme
|
|
|