rafter
1.070 OG, 6,95% ABV
Posts: 826
Joined: Feb 2014
Reputation:
0
Location: Foča
|
RE: aeracija sladovine
(25.02.2018, 08:16 )danny_boy Wrote: (25.02.2018, 06:58 )Pivdzija Wrote: mislim da je na revers, da moraš ostaviti kaparu za bocu. i onda kasnije samo plaćaš punjenje. Tako je bar u Messer u Mostaru. Mi kod njih i CO2 za točionik i zrak za aeraciju uzimamo. Moram priznati da se osjeti ogromna razlika u okusu piva otkako smo počeli aerirati sa zrakom Citao sam negdje podavno da je Sierra Nevada imala problema sa kvalitetom piva kada je nabavila novu pivnicu i nikako nisu mogli skontati sta je u pitanju dok se neko nije sjetio da izmjeri ppm uvucenog zraka, nakon cega su otkrili da sladovina nije aerirana kako treba. Cim su taj dio zamijenili prva tura je ispala kako treba.
Može li se "preaerirati" sladovina?
Kod mene je linijska aeracija a ne radi mi na manometru protok kisika.
Prvo hopni, pa reci skoč!
|
|
|