mirren
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 76
Joined: Nov 2017
Reputation:
0
Location: Tuzla
|
RE: Dnevnik jednog pivara u nastajanju
This post was last modified: 11.06.2018, 12:53 by mirren.
Drugovi pivari, pomagajte. Jedna tura je skuhana, ali javio mi se neki vjerovatno off flavour. neki koji su probali kazu da lici na hlor, meni opet malo vise lici na neki deterdzent, kao i jos nekima koji su probali. Citao sam da bi to moglo biti od visoke temperature fermentiranja, koja se kod mene klretala od 21C na početku, do nekih 23C na kraju.
Eh sad, s obzirom da je prva tura vec flasirana, tu vjerovatno nema pomoci. Interesuje me sad druga tura, koja trenutno fermentira. Doslo je do nekog kurslusa, i temp je jutros bila 25C u prostoriji, a proslo je 8 dana. Imal joj spasa? Ima li nesto sto mogu sad uradit da je spasim na kraju?
I je li ovome doprinosi samo tempreratura fermentacije? Moze li StarSan tome doprinijeti ikako?
|
|
|