Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Slabljenje fermentacije
Belfegor Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 3
Joined: Jul 2018
Reputation: 0 Location: Serbia
RE: Slabljenje fermentacije
(09.07.2018, 10:12 )zlimfur Wrote: to su normalne faze fermentacije. iako ti se cini da je fermentacija stala, pozeljno da je piva ostoji barem 10ak dana kako bi se svi procesi zavrsili.

temperatura fermentacije je jako bitan faktor kad se radi o kvaliteti piva i tome u buducnosti trebas posvetiti malo vise paznje. Kvasac ne voli (pre)visoke temperature, a ne voli ni kad temperatura ide gore dole.

za pale ale je optimalno da pivo bude u fermentoru do 3 sedmice, od toga zadnja 3-4 dana cold crash i onda flasiranje/kegiranje.

ne znam sta je ovaj tvoj starter set, ali ako se radi o lager pivu, sa temperaturom fermentacije si ga mozda vec zajebo ako je lezalo u stanu na sobnoj temperaturi.

Da, lager je u pitanju. Sta podrazumevate pod time da sam ga zajebo? Mozete li mi reci koja je optimalna temperatura za lagere, a kolika za ale?
Find Odgovori



Messages In This Thread
Slabljenje fermentacije - by Belfegor - 09.07.2018, 07:38
RE: Slabljenje fermentacije - by zlimfur - 09.07.2018, 10:12
RE: Slabljenje fermentacije - by Belfegor - 09.07.2018, 10:50
RE: Slabljenje fermentacije - by zlimfur - 09.07.2018, 11:38
RE: Slabljenje fermentacije - by Belfegor - 09.07.2018, 11:45

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools