Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Slabljenje fermentacije
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,329
Joined: May 2014
Reputation: 7 Location: Srebrenik, BiH
RE: Slabljenje fermentacije
ne znam koji je kvasac u tom tvom kitu (ali koji god da je, znam da svi preporucuju da se uopste ne koristi kvasac iz kita), ali kad koristis npr. saflager kvasac optimalna temperatura fermentacije je 10-12°C, jer se radi o kvascu donjeg vrenja i on se dobro osjeca na nizim temperaturama.

postoji california lager kvasac koji "radi" na pale-ale temperaturama (17-18°C), ali je to više izuzetak.

sobna temperatura je previše za većinu kvasaca.. ali s ozbirom da se radi o prvom pivu, neće biti tako odlučujuće. Big Grin

poslije ćeš paziti da dobiješ na kvaliteti. sad je samo bitno da pivo bude tehnički ispravno (bez infekcije, propisno karbonizirano itd).

na tom tvom kitu bi trebalo negdje pisati za temperaturu fermentacije. na svim forumima svakako piše. samo se malo zadaj..
WWW Find Odgovori



Messages In This Thread
Slabljenje fermentacije - by Belfegor - 09.07.2018, 07:38
RE: Slabljenje fermentacije - by zlimfur - 09.07.2018, 10:12
RE: Slabljenje fermentacije - by Belfegor - 09.07.2018, 10:50
RE: Slabljenje fermentacije - by zlimfur - 09.07.2018, 11:38
RE: Slabljenje fermentacije - by Belfegor - 09.07.2018, 11:45

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools