svestenik
1.050 OG, 4,91% ABV
Posts: 309
Joined: Aug 2014
Reputation:
3
Location: Banjaluka, Bosnia and Herzegovina
|
RE: Pomoc oko izrade posude za ukomljavanje
This post was last modified: 11.07.2018, 11:28 by svestenik.
Znas kako kazu, zurio - vrat polomio.
Nisam ni mislio da se stavlja neki neprehrambeni materijal u kontakt sa sladovinom.
Iako su silikoni sami po sebi inertni i temperaturno/kiselinski stabilni pa se zato od njih rade gumice i ostale stvari za upotrebu u kuhinji.
Problem je u hemikalijama za stvrdnjavanje i davanje "mirisa". Treba pogledati u prodavnici na tubi samoj ima li oznaku da je dozvoljen u kuhinji.
U svakom slucaju, da razradim ideju: izmedju stijenke i niple se stavi gumeni ili silikonski o ring koji zaptiva prema sladovini a okolo toga ide silikon kao zaptivanje prema vani. U takvoj kombinaciji nema kontakt sa sladovinom.
|
|
|