Mornar
1.030 OG, 2,93% ABV
|
Pomoc oko izrade posude za ukomljavanje
This post was last modified: 12.07.2018, 07:29 by Mornar.
Evo koliko je veca rupa. Uzeo od punca borer koji je imao nestandardne velicine, i odokativno reko to je to, umjesto da provjerim prvo na necemu drugom, ali vjecito sam zurio u zivotu i et
Zatim sam uzeo redukcija sa 1/2” na -ne-znam-tacno-koju-mjeru, ne bi li prostor oko mufa i friza bio manji, koji sam silikonirao silikonom za akvarijume za koji se po forumima pise da je ok, u smislu da ako ne ubije ribu nece ni covjeka. Ostavio silikonirano preko noci. Bilo je dobro uhvatilo, nigdje nije curilo, al kad sam krenuo da navrnem cesmu malo sam pomjerio to sve i silikon popusti, tj “rasklima se”. Malo je problem bio i u redukciji jer je to sve bilo pretesko za taj silikon, i bilo bi lakse da sam navrnuo vecu cesmu nego sto sam stavio dvije redukcije pa onda cesmu, ali nisam imao para da opet uzimam novu cesmu. Koliko sam para dao na ove redukcije, mogao sam dodati jos toliko u kupiti novi friz...
Ovo nije zavrnuto nego sam samo onako stavio da vidite moj idiotizam na djelu, tj kako bi to sve trebalo da izgleda
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne volim da me oblikuje društvo.
|
|
|