Trajanje odlezavanja u fermentoru
Iskreno, neznam zašto skoro svi koji tek počnu sa ovim hobijem prave pivo "iz limenke".
Pivo se pravi od zrna ječma, vode, hmelja i kvasca. Za to ne treba nikakva posebna oprema, ali treba barem mjesec-dva provesti učeći o kuhanju piva.
Moraju se razumjevati procesi, vrste i potrebne količine sirovina, sve uskladiti prema svojoj opremi a dobro bi bilo i kuhati piva u okviru stilova propisanih BJCP.
Uz to, mislim da je skoro pa i nemoguće napraviti dobro pivo bez korištenja namjenskog softvera. Nije puno platiti 7-9 $ i kupiti BeerSmith 2 ( pa nekada preći na ver.3).
Ja i danas, nakon nekoliko godina bavljenja ovim hobijem, skoro svakodnevno čitam sve o kuhanju piva što mi dođe pod ruku.
To predlažem i ljudima koji tek počinju. Na ovom forumu ima baš sve što je potrebno da se nauči kako bi potpuni početnik skuhao svoje prvo pivo.
Predlažem ti da o ovome razmisliš. Nadam se da će ta tura biti OK i da će ti dati poleta da kreneš dalje.
Ukoliko ti još nešto zatreba, tu smo mi sa foruma da ti pomognemo. Nemoj ovo smatrati kritikama nego prijedlozima kako da još više zavoliš ovaj hobi i praviš sve bolja i bolja piva.
Sent from my iPhone using Tapatalk