Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Rehidracija suhog kvasca I aeracija sladovine za isti
ninoid Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 14
Joined: Mar 2019
Reputation: 0 Location: Zadar
RE: Rehidracija suhog kvasca I aeracija sladovine za isti
Po nekim tvorničkim uputama suhi kvasac nije potrebno ozračivati jer u sebi ima dovoljno kisika za početak fermentacije.

Ja uvijek koristi samo suhe kvasce, većinom Fermentisove, bez rehidracije uz oksidiranje lopaticom desetak sekundi i fermentacija počne u roku od 4 do 8 sati (brže kod jačih piva) i odradi bez problema. Primjerice, US-05 mi većinom ima atenuaciju oko 70% pa sam jednom probao oksidirati 5 minuta misleći da će imati veću atenuaciju ako dobije više kisika, ali nije bilo razlike. Primjerice, BE-134 i WB-06 imaju bez problema i do 90%.
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Rehidracija suhog kvasca I aeracija sladovine za isti - by ninoid - 19.05.2019, 11:58

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools