Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pucanje flaša
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Pucanje flaša
da, da, u pravu si. pšenična su uvijek karbonizirana jače. međutim trik je u tome da oni pretpostavljaju da je najniža temperatura na kojoj će se pivo piti temperatura podruma, koja je dosta niža od onoga što mi znamo kao sobna temperatura. na toj temperaturi podruma i svim vrijednostima ispod ne bi trebala da pokipi.

ako su dovoljno dugo bila u frižideru stvarno ne bi smjela pokipiti.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
Pucanje flaša - by elektropionir - 29.03.2013, 11:58
RE: Pucanje flaša - by pivska mušica - 30.03.2013, 12:48
RE: Pucanje flaša - by gajba - 30.03.2013, 09:14
RE: Pucanje flaša - by pivska mušica - 30.03.2013, 09:41
RE: Pucanje flaša - by gajba - 30.03.2013, 10:29
RE: Pucanje flaša - by pivska mušica - 30.03.2013, 10:33
Re: Pucanje flaša - by elektropionir - 30.03.2013, 07:57
RE: Pucanje flaša - by illuminated - 05.07.2013, 11:38
RE: Pucanje flaša - by pivska mušica - 05.07.2013, 01:52
RE: Pucanje flaša - by elektropionir - 05.07.2013, 12:09
RE: Pucanje flaša - by illuminated - 05.07.2013, 12:13
RE: Pucanje flaša - by gajba - 05.07.2013, 02:19
RE: Pucanje flaša - by pivska mušica - 05.07.2013, 05:15
RE: Pucanje flaša - by gajba - 05.07.2013, 08:45
RE: PUB - by pivska mušica - 29.03.2013, 11:59
Re: PUB - by elektropionir - 30.03.2013, 12:07
RE: PUB - by pivska mušica - 30.03.2013, 12:12
Re: PUB - by elektropionir - 30.03.2013, 12:17
RE: PUB - by pivska mušica - 30.03.2013, 12:23
RE: PUB - by pivska mušica - 30.03.2013, 12:32
[split] - by elektropionir - 30.03.2013, 12:36

Forum Jump:


Users browsing this thread: 15 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools