Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


pH komine
branko20 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 106
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location:
pH komine
Često se spominje pH komine, planiram nabaviti mliječnu kiselinu (80%) radi podešavanja pH. U kojoj fazi ukomljavanja se mijeri Ph ,napočetku,poslije prve količine vode. Da li se
mjeri smjesa izmljevenog slade bez tekućine ili sa istom,predpostavljam pri 20C. U kojem rasponu se treba kretati kod tamnog piva a u kojem kod svijetlog ako ima razlike? Koje se
osobine piva mijenjaju kod povećanog odnosno smanjenog pH van propisanog raspona.
Kolika se količina mliječne kiseline (80%) u prosjeku dodaje na 5kg slada i od kojih faktora ista ovisi? Hvala na decidnim odgovorima.
Find Odgovori



Messages In This Thread
pH komine - by branko20 - 06.07.2013, 09:42
RE: pH komine - by mentalist - 06.07.2013, 10:27
RE: pH komine - by branko20 - 11.07.2013, 09:42
RE: pH komine - by pivska mušica - 11.07.2013, 09:50
RE: pH komine - by branko20 - 11.07.2013, 10:09
RE: pH komine - by pivska mušica - 11.07.2013, 10:23
RE: pH komine - by branko20 - 12.07.2013, 09:42
Re: pH komine - by Sile - 14.05.2014, 12:00
RE: pH komine - by ale ale - 14.05.2014, 08:30

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools