Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pjena
branko20 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 106
Joined: May 2013
Reputation: 1 Location:
RE: Pjena
Još pitanja o pijeni
Moji recepti su kako je već predstavljeno bazirani na 5 kg slada plus 0,5kg najčešće zobenih pahuljica (ječmene teže nalazim)za svijetlo pivo ili 0.3kg za Schwartzbier.Sa pijenom sam relativno zadovoljan ali mislim da bi „lacing“ mogao biti bolji. Kako postići bolji „lacing“.
Vezano za pijenu imam sljedeće pitanje,od predloženih Illuminated-ovih savjeta u jučerašnjem kuhanju sam išao sa temperaturom vode za ukomljavanje od 79C a ispiranje sa 76C dali će to dati bolji efekat pijene,koliku količinu „carapilsa“dodati na 5 kg slada i da li u tom slučaju izbaciti zobene pahuljice. Hvala na odgovoru.
Find Odgovori



Messages In This Thread
Pjena - by zis - 26.12.2012, 08:11
RE: Pjena - by pivska mušica - 26.12.2012, 09:56
RE: Pjena - by p.Ivo - 27.12.2012, 02:01
RE: Pjena - by djulba - 27.12.2012, 09:46
RE: Pjena - by pivska mušica - 27.12.2012, 02:03
RE: Pjena - by p.Ivo - 28.12.2012, 11:39
RE: Pjena - by branko20 - 10.07.2013, 09:25
RE: Pjena - by pivska mušica - 10.07.2013, 10:26
RE: Pjena - by illuminated - 12.07.2013, 10:29
RE: Pjena - by branko20 - 25.07.2013, 10:10

Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools