illuminated
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 143
Joined: Nov 2012
Reputation:
1
Location: Gelsenkirchen
|
RE: Ukratko o kvascu
Znam tacno o cemu razmisljas, iako nije pitanje za mene, hocu da napisem, da je 100% jedna od najvecih tajni zdrav i viabilan kvasac.
1. brz kvasac koji je spreman ce smanjiti lag time u wortu i brzo se namnoziti prije bakterija
2 kad se brzo namnozi oborice ph i proizvesti alk. Koji ce dopeinjeti mikrobioloskoj stabilnosti.
3. nikad ne sipaj suh kvasac u wort. Pobijes pola celija (kaze jamil- the Yeast)
4. uzmi cijelu kesicu i rehidriraj kako treba
5. prica sa glikolom stoji , ima u john palmer how to brew
Ukratko
Pivo kaznjava svaki pokusaj improvizacije tako sto ces sve prosuti i na svemu stedi ali nemoj na kvascu. On je posljednja linija odbrane protiv bakterija
|
|
|