Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Previse kvasca?
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Previse kvasca?
kvasac moze prezivjeti temperaturu do 45-50°C tako da ne brineš da će uginuti, ali moraš brinuti kakvo će ti pivo biti ako temperature ide preko 25°C kao što si rekao jer na tim temperaturama dobijaš neželjene okuse u pivu. ne bi smio pustiti da ti ode preko 20°C ako hoćeš čisto pivo bez okusa na kvasac i suvišnih estera (ali to ovisi i o kvascu koji koristiš)....

normalno je da burna fermentacija traje 24 sata, posebno ako je toplije fermentirano, a nakon toga, iako krauzen padne ili počne da nestaje, još uvijek kvasac polako dovršava preostale šećere.

sama fermentacija najčešće bude završena u roku od 3-5 dana, ali pivo mora odležati na kvascu još 10-15 dana da bi kvasac apsorbirao nusprodukte fermentacije i da bi se fino istaložio.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
Previse kvasca? - by gajba - 04.01.2013, 10:05
RE: Previse kvasca? - by pivska mušica - 04.01.2013, 11:21
RE: Previse kvasca? - by raix - 28.01.2013, 08:12
RE: Previse kvasca? - by pivska mušica - 28.01.2013, 08:35
RE: Previse kvasca? - by attilasabli - 24.09.2013, 12:13
RE: Previse kvasca? - by raix - 29.01.2013, 06:38
RE: Previse kvasca? - by pivska mušica - 24.09.2013, 04:16
RE: Previse kvasca? - by attilasabli - 24.09.2013, 06:54
RE: Previse kvasca? - by Rodney - 02.03.2016, 01:59
RE: Previse kvasca? - by pivska mušica - 02.03.2016, 02:19
Previse kvasca? - by Rodney - 02.03.2016, 03:59
RE: Previse kvasca? - by AleksandarV - 02.03.2016, 04:27
RE: Previse kvasca? - by ale ale - 03.03.2016, 10:05
RE: Previse kvasca? - by ale ale - 05.03.2016, 05:47

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools