Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


La Fin Du Monde (Unibroue – Quebec, Canada)
Shunj Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 198
Joined: Nov 2012
Reputation: 5 Location: Atlanta, GA
La Fin Du Monde (Unibroue – Quebec, Canada)
This post was last modified: 30.11.2012, 07:53 by Shunj.
Unibroue je osnovana 1990 sa idejom da proizvodi visokokvalitetna piva po uzoru na dvjestogodisnju tradiciju trapistickih (prvenstveno belgijskih) manastirskih piva i kao takva postaje prva te vrste u Sjevernoj Americi. Par godina kasnije ulaze u partnerstvo sa belgijskim pivarima i do dana danasnjeg, ostajuci vjerni kvalitetu, proizvode pivo koje poed Kanade izvoze u USA i Evropu. Detaljna istorija dostupna je na oficijalnoj stranici, < http://www.unibroue.com/en/unibroue/history&gt;.

[Image: LaFinduMonde%3Amscommenctions.jpg]


La Fin Du Monde (Kraj svijeta) je aromaticni zlatni tripel, fermentiran u boci sa 9% alkohola. Iako se radi o klasicnom belgijskom stilu Kraj svijeta je, kako ukusom tako i mirisom, pivo koje nudi jedno drugacije iskustvo.

Pivo je zagasito zute boje i krem bijele pjene. Aroma neodoljivo podsjeca na svjeze kandirane kore od narandze, suho voce, karanfilcice i muskatne orascice (ko voli kolace zna o cemu pricam). Nakon slatkaste arome osvjezavajuci ukus dode pomalo iznenadujuce. Jako karbonirano poput sampanjca (vjerovatno rezultat fermentacije u boci), srednjeg tijela, slatkast ukus kandirane narandzine kore, svjezina (ne slatkoca) suhog voca (sljiva, grozdzica, …), nota koriandera i onda aromaticni zacini. Sve do perfekcije izbalansirano tako da nista ne preovladava a sve dolazi do izrazaja.

S obzirom da je dostupno i u Evropi obavezno probati ako se naleti. U Americi se nalazi maltene u svakom marketu i ide za oko $7,50 za bocu od 0.75l (takoder dolazi i u 4x3.5dcl pakovanjima).
Cheers.
Find Odgovori



Messages In This Thread
La Fin Du Monde (Unibroue – Quebec, Canada) - by Shunj - 30.11.2012, 07:38

Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools