Vuk
1.010 OG, 1,95% ABV
|
RE: Beersmith, Beertools, Brewtarget - Software za pivarstvo
I ja bih molio one koji su prošli početničke korake u Beersmith-u da malo pomognu. Instalisao sam ga i 'registrovao', podesio metrički sistem jedinica, dodao komplet moje opreme i u Inventory dodao sirovine koje sam kupio. Zatim sam htio da vidim radim li dobro tako što sam uzeo uputstvo za pivo koje mi je slao Djulba za tu pivu ( http://volimpivo.ba/thread-423-page-4.html) uporedio sa uputstvom koje je meni proram izbacio. E sad, tu sam našao jedini način da vidim uputstvo korak po korak tako što sam išao na print, znači u vidu reporta. Kako je DJulba došao do opcije da kopira onako sažeto uputstvo, ili je to do programa? Mislim da je on koristio Beertools.
Dalje, ima i razlike u samom receptu a osnovna razlike je u hmeljevima. Meni je Djulba napisao da upotrijebim ukupno 60 g aurore i 70 g cascade u različitim fazama kuvanja ( 60 min, 40 min, 10 min...) dok je meni program dao da stavim po 28 g oba hmelja na početku kuvanja ( 60 min). Otkud ta razlika, jesam li nešto zeznuo? Ovo je bilo testno za već poznati recept, bojim se da se ne zeznem kad budem pravio novi recept.
|
|
|