Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Specifikacija slada iz sladare Maltinex - Bačka Palanka
Shone Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

RE: Specifikacija slada iz sladare Maltinex - Bačka Palanka
(03.10.2013, 12:21 )Svarrogh Wrote: Diastatic power treba prepraviti u 49 Lintner

Pošto u svojim receptima koristim ovaj slad, a imam ga za još tri do četri ture piva. Jako sam zainteresovan za ovaj podatak, obzirom da od njega zavisi, koliko neslađenih žitarica mogu koristiti u svojim receptima. Čitajući ovo sa postavljenog linka nikako, nisam uspeo da dobijem izračun od 49 Lintner. Pa me zanima u koliko si u mogućnosti, da postaviš formulu i način kako si dobio taj rezultat. Po meni ta vrednost je jako mala, obzirom da jedan moj poznanik i ja dobijamo jako dobre rezultate sa njim. Slad guta i pretvara u monosaharid, šta god mu kao dodatak ubacite.
Prijatelj je eksperimentisao i sa pirinčem, a ja sam išao do razmere 1 - 3 sa pšenicom i kukuruzom.
U razgovoru sa njihovom laboratorijom, nisu mogli da mi pomognu oko ovog konvertovanja. Ali su mi rekli sledeće. Ova tabela koja je okačena ovde, nije i nemože biti merodavna. Obzirom da se ona izbacuje kao specifikacija na dnevnoj bazi, a u direktnoj je zavisnosti od kupca kojem se trenutno slad isporučuje. Kako u Srbiji postoji dosta pivara, a svi su kupci Bačkog slada čak i Carlsberg, ovaj podatak možete dobiti samo ako ga zatražite prilikom preuzimanja slada koji kupujete u tom periodu i važiće samo za tu isporuku.
Jedno pivo taman, dva piva mnogo, tri malo.
Find Odgovori

Messages In This Thread
RE: Specifikacija slada iz sladare Maltinex - Bačka Palanka - by Shone - 29.11.2013, 12:40

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools