Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


pH metri
Shone Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 52
Joined: Nov 2013
Reputation: 0 Location: Beograd
RE: pH metri
This post was last modified: 10.12.2013, 07:41 by Shone.
Soda bikarbona bi trebalo da se koristi, koliko se sećam samo za stabilizaciju pH. Tako da se prilikom dodavanja baze ili kiseline ne ode u preveliki skok. Za to što tebi treba koristi se sirće i soli sirćetne kiseline, a potom se izračuna pH vrednost recimo da je to 5 pH. Probaću da ti pronađem, kako se to radi. Gde nalaziš destilovanu vodu? Ova demineralizova može varirati od 7 do 8 pH. Barem sam tako čitao, dok sam imao akvarijum sa ribicama.

Još nešto sam hteo da dodam, verovatno znaš da je većina pH metra baždarena na temperaturi od 20C. Vodeni rastvori na temperaturi od 25C koji imaju nižu vrednost od 7 pH se smatraju kiselim. Što znači da je na 7 pH pri temperaturi od 25C jednaka količina H3O+ i HO- jona. Da li ga ti kalibrišeš na 25 ili 20C?

U stvari zašto iz Hong konga, kad to što tebi treba ima ovde u apoteci. Kesica stoji prva na linku, koji sam postavio.
To je kalibracioni pufer MERCK sa pH vrednostima od 4,7 i 10.
Jedno pivo taman, dva piva mnogo, tri malo.
Find Odgovori



Messages In This Thread
pH metri - by Shone - 10.12.2013, 12:17
RE: pH metri - by pivska mušica - 10.12.2013, 12:46
RE: pH metri - by Shone - 10.12.2013, 03:24
RE: pH metri - by pivska mušica - 10.12.2013, 03:32
RE: pH metri - by Shone - 10.12.2013, 06:58
RE: pH metri - by Shone - 20.12.2013, 12:16
RE: pH metri - by AleksandarV - 20.12.2013, 08:44
RE: pH metri - by pivska mušica - 20.12.2013, 05:09
RE: pH metri - by Shone - 21.12.2013, 01:20
pH metri - by pivska mušica - 21.12.2013, 02:18

Forum Jump:


Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools