locky
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 31
Joined: Feb 2013
Reputation:
0
Location: Temerin, RS
|
RE: Prvo pivo i dileme
Jeste da sam probao takvo pivo ali priznajem da nemam mnogo iskustva. Da li nedostatak taloga kvasca na dnu znaci da uopste nema kvasca u pivu koji bi odradio "post fermentaciju"? Hvala za savet u vezi pranja casa mada sam sipao i u rucno prane osusene case i nista. Bolje je piti iz flase Svakako cu cekati jos nedelju dana do ponovne probe...
(25.02.2014, 02:08 )pivska mušica Wrote: nema to veze sa hmeljom. ne znam stvarno, moralo bi biti gazirano, posebno s toliko secera. stavi pivo na sobnu temperaturu i probaj za sedam dan...ako je pivo karbonizirano, znači ako osjetiš da ima otopljenog CO2 i ako vidiš mjehuriće kako idu prema gore, ali nema pjene nikako, onda si možda čaše prao u mašini za suđe što zna biti uzrok ovoga. čaše operi ručno deterdžentom i dobro isperi toplom vodom i samo ostavi da se ocijede (ne briši krpama i slično), pa onda pokušaj natočiti pivo...
sto se tice svarrogovog savjeta - ja vjerujem da ti je pivo dobrog okusa, ali isto tako vjerujem da nikad nisi probao domaće pivo sa friškim hmeljom tako da nemaš referencu s čim da napraviš poređenje.
|
|
|