Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


banalno pitanje o pretakanju u fermentor
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 826
Joined: Feb 2014
Reputation: 0 Location: Foča
RE: banalno pitanje o pretakanju u fermentor
(26.02.2014, 03:01 )pivska mušica Wrote: gledaj tebi je cilj da što bistriju sladovinu iz mash tuna dobiješ u lonac. ako hmelj kuhaš u vrećicama i izvadiš ga nakon kuhanja, to znači da možeš doslovno samo iz lonca direkt to sve preliti u fermentor. malo onih proteina i ostataka hmelja ništa ne znače, to će se sve poslije stisnuti na dnu fermentora.

Ja sam ostatke hmelja i proteina ostavio u loncu i odrazilo se (će se odraziti) na ukupnu količinu piva. A isto sam samo prelio u čist fermentator. I eno ga "kulja" Big Grin
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: banalno pitanje o pretakanju u fermentor - by rafter - 26.02.2014, 03:07

Forum Jump:


Users browsing this thread: 7 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools