Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


banalno pitanje o pretakanju u fermentor
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: banalno pitanje o pretakanju u fermentor
(26.02.2014, 08:47 )AleksandarV Wrote: I fino se aerisalo.


kolege sa pivarstvo.info su mjerile količinu otopljenog O2 odmah nakon pretakanja u demižon i to prskanje je preslabo da bi otopilo dovoljno kisika u sladovinu. znači to što pretočiš samo s visine i malo ono ako zapjeni to je ništa. kolega anito je dobio rezultat nakon pretakanja 3,1 mg/l otopljenog kisika, a nakon 120 sekundi snažnog mućkanja tek 5,8 mg/l.

a za zdravu fermentaciju treba minimum 10 mg/l, a maksimum koji možemo postići bez čistog O2 je bušilicom snažno vrtiti minimalno 90 sekundi ili akvarijskom pumpicom nakon 15 minuta i to je oko 8 mg/l.


evo te teme

http://www.pivarstvo.info/forum/viewtopi...7&start=90


beer
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: banalno pitanje o pretakanju u fermentor - by pivska mušica - 26.02.2014, 09:06

Forum Jump:


Users browsing this thread: 7 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools