Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


banalno pitanje o pretakanju u fermentor
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 520
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Đakovo, Hrvatska
Re: banalno pitanje o pretakanju u fermentor
Ipak bi trebao aerirati jer je to sigurna metoda, a košta svega 5 min. Bušilica i nastavak koji su dobro sterilizirani mogu osloboditi dosta kisika za pravilnu fermentaciju. Još da se oslobodiš taloga prije pretakanja u fermentacijsku posudu napraviš whirpool tako da sterilnom kuhačom mješaš kroz sredinu da napraviš vir koji će prljavštinu staložiti na dno. Zatim kroz cjedku pretočiš sladovinu i sav taj talog ostane u cjedki/filteru i tvoje pivo je čisto,a nakon toga napraviš aeraciju.

Problem sa prljavštinom zna stvoriti problem pri pretakanju ako se čak i malo prodrma fermentor ti 'zli duhovi' ipak dođu do piva pa krajnji proizvod bude dosta mutan.
Find Odgovori



Messages In This Thread
Re: banalno pitanje o pretakanju u fermentor - by Sile - 27.02.2014, 05:03

Forum Jump:


Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools