gorki
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 18
Joined: Jan 2014
Reputation:
0
Location: Sarajevo + Pale
|
osobine i primjena
Svako se cese tamo gdje ga svrbi pa tako i ja. Volio bih da neko na ovom forumu organizuje neki kutak u kome ce oni koji se razumiju u to a i oni koji imaju informacije objasniti bitne stvari koji nisam nasao na jednom mjesru a iako ih ima veoma su sture. Naime vezano za slad koji ide u koje pivo, zasto, koji se u koji stil netreba stavljati, nadalje osobine, ( npr, zasto mora roasted barley u stout i sta postizemo njegovim ucescem u stoutu.)
Kojim sladom zamjeniti slad koji nemamo.
Isto ovo bi vazilo za hmelj i kvasce, mesne je recimo uvjek interesovalo zasto u neko pivo ide odredjeni hmelj i sa kojim se moze kombinovati a sa kojim se nebi trebalo. Ili zasto u stout ide US - 04 a zasto ne neki drugi.
Jeste da ovo moje pitanje vise lici na hiljadu zasto hiljadu zato al bi imali bitne informacije na jednom mjestu i to rasporedjene prema tri sastojka koji zivot znace
|
|
|