Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


osobine i primjena
gorki Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 18
Joined: Jan 2014
Reputation: 0 Location: Sarajevo + Pale
osobine i primjena
Svako se cese tamo gdje ga svrbi pa tako i ja. Volio bih da neko na ovom forumu organizuje neki kutak u kome ce oni koji se razumiju u to a i oni koji imaju informacije objasniti bitne stvari koji nisam nasao na jednom mjesru a iako ih ima veoma su sture. Naime vezano za slad koji ide u koje pivo, zasto, koji se u koji stil netreba stavljati, nadalje osobine, ( npr, zasto mora roasted barley u stout i sta postizemo njegovim ucescem u stoutu.)
Kojim sladom zamjeniti slad koji nemamo.
Isto ovo bi vazilo za hmelj i kvasce, mesne je recimo uvjek interesovalo zasto u neko pivo ide odredjeni hmelj i sa kojim se moze kombinovati a sa kojim se nebi trebalo. Ili zasto u stout ide US - 04 a zasto ne neki drugi.
Jeste da ovo moje pitanje vise lici na hiljadu zasto hiljadu zato al bi imali bitne informacije na jednom mjestu i to rasporedjene prema tri sastojka koji zivot znacevery-drunk
Find Odgovori



Messages In This Thread
osobine i primjena - by gorki - 09.03.2014, 08:38
RE: osobine i primjena - by pivska mušica - 09.03.2014, 08:51
RE: osobine i primjena - by AleksandarV - 09.03.2014, 08:52

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools