Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Samo da se javim...
curious Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

RE: Samo da se javim...
(05.02.2014, 03:50 )Mornar Wrote: ... i da pozdravim sve na ovom forumu. Zivjeli
Obozavam pivo, i sama pomisao da ga mogu praviti u kucnoj varijanti me odusevila. Uvijek sam se pitao zasto Nijemci imaju toliko malih, porodicnih pivara, a mi ne, i sanjao sam da otvorim pivnicu u kojoj cu da tocim sopstveno pivo. Pivnicu sam otvorio (kasnije i zatvorio), ali sam shvatio da treba mnogo $ da bi proizvodilo i prodavalo pivo.
Sa svojih 25 god. probao sam dosta razlicitih piva u mnogo zemalja, i broj jedan kada dodjem u neko mjesto gdje nisam bio ranije je da udjem u prvu kafanu i narucim lokalno pivo. Omiljeno pivo mi je guinness draught toceni, i onaj iz limenke guinness draught. drinking-beer

Apsolutni sam neznalica sto se tice pravljenja piva, ali sam poceo da iscitavam forum, i vec sam napravio spisak minimalne opreme. Ne zamjerite mi ako s vremena na vrijeme postavim neko glupo pitanje. Big Grin

Jos jednom pozdrav svima, i zivjeli!Zivjeli

(05.02.2014, 04:03 )AleksandarV Wrote: Dobro došao.
Preporuka je da skokneš do Mostara i u Sjemenarni kupiš komplet za pivarstvo. 92 KM a u njemu dobiješ sve. Još svratiš do Mostaraca i kupiš sirovine.
A kuhaćeš ti bolja piva od Ginisa i točenog i konzerviranog Smile.

Šta sve dođe u toj opremi za tu (jeftinu) cijenu?
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: Samo da se javim...
This post was last modified: 12.02.2014, 11:05 by AleksandarV.
Ovo je u kompletu.

Sent from my Z10 using Tapatalk 2

Attached Files Thumbnail(s)

Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools