radobolja
1.040 OG, 3,92% ABV
|
RE: Tražim mlin za slad...
This post was last modified: 12.04.2014, 09:06 by radobolja.
(12.04.2014, 07:11 )zis Wrote: Ne dajte da vas zavaljuju sa cijenom, cijena ovog mlina je bila 120 km. Ovaj mlin je, cini mi se kod @Musice, evo slike: ovaj strašno dobro izgleda, dao bih odmah te pare za njega, ima li nacrt, skica neka?
(12.04.2014, 07:54 )stane2006 Wrote: (12.04.2014, 12:16 )SixtySix Wrote: Kako li sam omasio tu temu na hrvatskom forumu O.o Ovo je neprocenjivo... hvala puno Slažem se da je neprocjenjivo, ali treba naći tokara koji će to sprorovesti u djelo za razumnu cijenu.
svog tokara nisam uspio vidjeti danas, pitao sam za materijal u jednoj trgovini u širokom brijegu, nemaju valjke, imaju cijevi sa tankom stijenkom do 2mm a to nam ne valja, imaju trake 100/5/4000mm. I moraš kupit cijelu traku, inox inače košta oko 10KM/kg.
jedna takva traka je dovoljna za čak za pet mlinova.
|
|
|
Stane
1.100 OG, 10% ABV
|
(12.04.2014, 08:08 )radobolja Wrote: (12.04.2014, 07:11 )zis Wrote: Ne dajte da vas zavaljuju sa cijenom, cijena ovog mlina je bila 120 km. Ovaj mlin je, cini mi se kod @Musice, evo slike: ovaj strašno dobro izgleda, dao bih odmah te pare za njega, ima li nacrt, skica neka?
(12.04.2014, 07:54 )stane2006 Wrote: (12.04.2014, 12:16 )SixtySix Wrote: Kako li sam omasio tu temu na hrvatskom forumu O.o Ovo je neprocenjivo... hvala puno Slažem se da je neprocjenjivo, ali treba naći tokara koji će to sprorovesti u djelo za razumnu cijenu.
svog tokara nisam uspio vidjeti danas, pitao sam za materijal u jednoj trgovini u širokom brijegu, nemaju valjke, imaju cijevi sa tankom stijenkom do 2mm a to nam ne valja, imaju trake 100/5/4000mm. I moraš kupit cijelu traku, inox inače košta oko 10KM/kg.
jedna takva traka je dovoljna za čak za pet mlinova. Ni meni kolega ništa zasad ne javlja vezano za tokara i njegovu ponudu.
Mislim da cijevi nisu nikako dobro rješenje za valjak (bar što se tiče nacrta sa pivarstvo. info), mislim da to mora biti šipka. Meni je ova ponuda za materijal za valjke i kućište jako dobra (50km za kompletan materijal), samo kada bi našli dobru ponudu za obradu.
|
|
|
radobolja
1.040 OG, 3,92% ABV
|
(14.04.2014, 07:40 )stane2006 Wrote: Evo danas sam dobio informaciju od koleginog rođaka, neće čovjek ni da čuje kaže da ima puno posla?, pokušao sam u nekoj Nemačkoj firmi imaju i cnc ali ni njima male serije nisu zanimljive a kako vidim samo za bušenje rupa i obradu valjaka bi htjeli 200 eura. Ja imam još dvije opcije kod lokalnih tokara, odnio sam nacrte pa ćemo vidjeti. Ako ni kod njih ne bude prihvatljiva cijena nazvat ću Maria (koji je i napravio nacrte) pa ću vidjeti sa njim možda se smiluje na kolege pivare, ako ni to neuspije ja ću pokušati napraviti nešto slično kao što je napravio zis.
ne treba nam cnc skupo je to, može to ići kod običnog majstora tokara, naći ćemo nekog da može to odraditi jeftino, a kod Maria u HR će nam biti skuplje.
šta ima za ležaje, jesi li uspio dobit informaciju koliko oni koštaju?
|
|
|
Stane
1.100 OG, 10% ABV
|
(14.04.2014, 08:25 )radobolja Wrote: (14.04.2014, 07:40 )stane2006 Wrote: Evo danas sam dobio informaciju od koleginog rođaka, neće čovjek ni da čuje kaže da ima puno posla?, pokušao sam u nekoj Nemačkoj firmi imaju i cnc ali ni njima male serije nisu zanimljive a kako vidim samo za bušenje rupa i obradu valjaka bi htjeli 200 eura. Ja imam još dvije opcije kod lokalnih tokara, odnio sam nacrte pa ćemo vidjeti. Ako ni kod njih ne bude prihvatljiva cijena nazvat ću Maria (koji je i napravio nacrte) pa ću vidjeti sa njim možda se smiluje na kolege pivare, ako ni to neuspije ja ću pokušati napraviti nešto slično kao što je napravio zis.
ne treba nam cnc skupo je to, može to ići kod običnog majstora tokara, naći ćemo nekog da može to odraditi jeftino, a kod Maria u HR će nam biti skuplje.
šta ima za ležaje, jesi li uspio dobit informaciju koliko oni koštaju? Ležeje još nisam tražio, razbacio sam se na sve strane po tokarskim radionicama. Ležaji nebi trebali biti skuplji od 30 km. Ako su skuplji i ako ne nađemo nekog normalnog tokara, ja sam za to da idemo sa dva ležaja sa svake strane i da fiksiramo valjke na nekih 0,6mm, ta opcija bi bila jeftinija a mislim podjednako dobra.
|
|
|