Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pivo i kafa
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Pivo i kafa
This post was last modified: 10.10.2014, 02:22 by spajder76.
Gledam gdje da stavim ovu temu i odlucio sam se ovde,mozda sam i pogrijesio ali neka neko prebaci:
interesuje me dali je neko koristio ovo umjesto kore od limuna:
[Image: 148fcw7.jpg]
inace pise da je sok izvucen od kore limuna,a inace koru i koristimo u kuhanju.I pise da ova bocica od 200ml zamjenjuje 1kg limuna
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Pivo i kafa
Ne može to. Jedan kolega mi je koristio to i dobio skroz drugu stvar u odnosu na koru.

Jedino da probaš kod flaširanja i testiraš par flaša sa različitom količinom.
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

@rodney vidim da si otvorio flašu ovog brown ale-a sa kafom. i kako ti se čini? na koliko litara si stavio ovih 50 g?
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Rodney, pošto bi mi slijedeća tura trebala biti upravo Brown Ale (do sada nisam uopće razmišljao da dodajem kavu), ali sada si me zainteresirao pogotovu nakon postavljene slike, izgleda odlično.
Koliko grama si stavio po litri i koliko dana si držao kavu u fermentoru, ja bi volio da bude srednje izražen miris kave?
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Pivo i kafa
Stavio sam na 22 litra 50 grama duplo pržene kafe, tri dana prije flaširanja. Kao što vidite, nije joj ubilo pjenu kao što kafa ima običaj raditi. Mislim da su ova tri dana bila dovoljna i trebate stavljati duplo prženu.

Dakle, ovo što sam ja uradio je srednje izražena aroma. Super brown.
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

e ja sam ti laik za kafu. da li ima kupiti tu duplo prženu kafu? ili si je ti još jednom pržio?
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

(11.10.2014, 07:49 )mange_tout! Wrote: e ja sam ti laik za kafu. da li ima kupiti tu duplo prženu kafu? ili si je ti još jednom pržio?
Jel to i ti imaš namjeru kao i ja kuhati Brown Ale, ako imaš da se dogovorimo da jedan kuha sa kavom a jedan bez po istom receptu pa da usporedimo rezultate?
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Pivo i kafa
E sad, ja sam otišao u coffe shop gdje ima 300 vrsta kafe i rekao dajte mi najjaču. I čiko mi dao neku iz Argentine, duplo prženu. Kroz kesicu je možeš namirisati.

Tako da zapravo ne znam kako u Mostaru to ide. Znam da u Zenici ima coffe shop gdje ima više vrsta i gdje možeš tražiti razne sorte te one duplo pržene.

Aftertaste je btw od bijele kafe dok se u mirisu osjeti kafa, ali srednje, ne previše.
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

pretpostavljam da ima onda u zenici kupiti, ako ne tu, duplo prženu, onda neku sličnu vrstu kafe. ako se odlučimo za kuhanje sa kafom možda je i potražimo u zenici ili negdje drugo.

uglavnom ti si zadovoljan sa tim omjerom i tom kafom.
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Pivo i kafa
This post was last modified: 11.10.2014, 08:20 by Rodney.
Obavezno probaj. Mene je prijatno iznenadilo. Probao sam od kolege koji je na flaširanju dodavao kuhanu kafu i ubilo mu je svu pjenu, a kafa je izdominirala fuggle.

Ovo sa duplo prženom u zrnu, tri dana prije flaširanja su mi preporučili ljudi koji rade craft.

Na worth uglavnom dodajte manje litar vode, da dobijete malo veći ABV i punije tijelo. Pjena je savršena i lacing ostaje do kraja.

Uglavnom - 50 grama kafe i 80 grama Fuggle-a
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Pivo i kafa
Koja vrsta kafe? Imaš mašala vrsta kafa.

Sent from my iPad using Tapatalk
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Pivo i kafa
Kažem gore, argentinska. Ime ne znam.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools