Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

prvo pivo
Redhat1984 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

RE: prvo pivo
Nasao

slad
Maltinex Backa Palanka 021-752-910

Sef Dusan Lukic 062-210-772
cuo sam da hoce i da posalje post expresom

Za Hmelj - Brewers gold

Dado 064-248-4909 mislim da je iz backog petrovca

Cerovski 063/ 754-69-22
Pusenje ubija, zato pijte ! Pivili
Find Odgovori
locky Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Ovog Cerovskog sam danas zvao i kaze da je hmelj star oko osam godina a cena je 400din/kg (nesto manje od 4 eura). Stvarno ne znam da li je za upotrebu?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

8 godina?! čovječe......pa šta rade sa hmeljom starim osam godina? nije mi jasno. taj hmelj, sve i da je bio u vakumskim pakovanjima (a nije) opet mislim da nakon osam godina ne bi bio iskoristiv za pivo, a kamoli ako je u balama stajao osam godina.....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

slušajte ljudi, obratite se kolegi @edomesih sa foruma pa pokušajte dogovoriti za specijalne sladove i hmelj i kvasac. oni imaju sve, samo će vas najvjerovatnije nešto skuplje doći poštarina u SRB, ali vjerujte mi da takve improvizacije kakve vi planirate ne mogu izaći na dobro.

naručite od čovjeka US-05 ili S-04 kvasac, aurora ili styrian golding ili cascade hmelj i po kilo kristal slada i s ovim ćete, uz uslov da nabavite taj bazni slad iz palanke, moći napraviti jako dobra piva.

@edomesih, eto ako si voljan javi se da pomognemo ljudima
Find Odgovori
jole ns Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

neznam ,ova nabavka me ubi.mislim da bi mi bilo zanimljivo da muckam i napravim pivo po svom ukusu ,ali kako kad je nabavka sirovina ovako komlikovanaSad
Find Odgovori
locky Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Za onog Dadu ne znam ali sto sam saznao da hmelja Aurora ima na broju 021/780-353. To je kako su rekli oko 100kg preostalog hmelja od poslednje setve u Backom Petrovcu pri Instituta za ratarstvo i povratarstvo. Znaci to je berba iz 2011. godine kada je izmereno 7% alfa kiseline. Sta kazete na to s obzirom da se ne zna trenutna vrednost?
Inace cena je mnogo jaca i iznosi oko 10 eura po kg.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

@jole ns: svima nam je bila nabavka komplikovana, a i sad nije jednostavno. ja sam se počeo ovim baviti prije 5-6 godina i nemaš pojma kakvim sam sve kanalima tada nabavljao sirovine i kakve sam probleme imao. ali se nisam predavao.

@locky: ta aurora zvuči sasvim ok ako je berba 2011. ako je 2011 godine izmjereno 7% alfa kiselina to je još uvijek tu negdje. ta cijena od 10€ po kilogramu je sasvim prihvatljiva - to ti je dovoljno za 500-injak litara piva
Find Odgovori
jole ns Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 21.02.2013, 12:17 by jole ns.
nije dobar broj.u pitanju je neka prehrambena prodavnica koja nema veze sa hmeljom.ajd ako neko dozna pravi broj za hmelj u B.petrovcu nek napise (tako blizu a tako daleko)

zvao sam i ja ovog dadu i kaze da ima Brewers gold peletiran,i meni je rekao da je rod iz 2003 godine.Sto mislim da nije za upotrebu,pogotovo ko zna kako je skladistio...
Find Odgovori
locky Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Izvinjavam se moja greska, pravi broj je 021/781-353. Znaci jedinica umesto nule. Juce ih zvao i bas me zapita da li to meni treba za pivo. Ja potvrdim a lik zacudno pita: Pa koja je ova navala za proizvodnjom domaceg piva? Ja reko eto nisam ni ja znao a mislim u sebi sta ce tek da bude...Smile
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

dobro je da ima bilo kakav Hmelj da se nabavi kod nas a i slad.
ja sam se za sada mlatio sa tim ekstraktom (malo skuplje sam prosao nego sto je gore cena), mislim da je amnogo bolje da se radi od slada. samo jos da se samelje kako treba.
trenytno sastavljam mash tune i ne znam cime da zadihtujem rupu od ploa cola, u koju god radnju da sam usao nisu culi za dihtunge/gumice te dimenzije. eto nove muke u Srbiji.
Find Odgovori
locky Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Ta cena za ekstrakt je kada se kupuje na tocenje tj. u rinfuzi.
Znaci probao si i jedno i drugo (ekstrakt i slad)? Jel razlika velika?
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

This post was last modified: 27.02.2013, 08:14 by raix.
za sada mi je od slada jos uvek na fermentaciji. i to ne mnogo, planirao sam 4l a ispalo svega 2,5. negde sam zeznuo u proracunu, mislim da mi je prejako vrelo pa je vise isparilo nego sto je trebalo. posto je OG bio 1060 nisam hteo nista da diram, da dolivam vodu il sta znam. stvarno je muka samleti slad, probao cekic, oklagiju, multipraktik nista od toga nije to kao sto je po slikama. nisam ni hteo da meljem za vise od 4l kad znam da tako ne treba. a nisam imao mira kada sam ga nabavio, morao sam bar da probam.
posle kuvanja, rekao bih da ima drugaciji ukus, slatko jeste, a sta ce ispati, pojma nemam. ipak nema tu iste kolicine hmelja i treba da odradi jos minimalno dve tri nedelje.

ovaj ekstrakt koji sam kupovao je bio Ireksov, dodje mu slicno kao i taj iz rinfuze. a definitivno je razlika u ceni i to drasticna. od jecmenog slada mogu da se naprave neke varijante sladova tipa biskvit(kako se vec pise) al za sada se nisam sa tim bavio.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools